Logo

Skænkeskab - buffet - kredens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
et møbel, man allerede har kendt i middelalderen, og som - med mindre afbrydelser - i forskellige udformninger har været kendt ned til vor egen tid. Det almindeligste er, at s. forneden har to skabsrum dækket af låger, og at der over disse findes et par skuffer. Så følger en plade, hvorpå man kan anrette maden, skænke vin op etc. Overbygningen er trukket noget tilbage og har som regel to eller tre lågelukkede rum. øverst rager evt. en gesims ud, den kan støttes fortil af et par søjleformer. Måske sløjfede man skabsrummene i overdelen og satte i deres sted nogle hylder med et panelværk som bagklædning. Beholdt s. det udkragende parti øverst, kaldtes det i så tilfælde en baldakinskænk. Der kendes også s. hvor overdelen bæres oppe af en kraftig bagklædning samt et par søjler eller piller, den er da for det meste udstyret med et enkelt rum med hylder dækket bag låger. Måske skyder der endda et par frie sidehylder ud fra overdelen.
Da tjenerne ofte prøvedrak af den vin, der skulle serveres for gæsterne ved s. har den også fået navnet kredens. - Som det centrale møbel s. var, blev det ofte genstand for en smagfuld udformning med udskæringer, intarsia etc.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 962 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her