Logo

Émaille sur biscuit

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Émaille sur biscuit

Emaille sur biscuit. Et par papegøjer. Kina, Kang Hsi 1662-1722 (ABR).

 

En porcelænsdekoreringsteknik, der stammer fra Kina, hvor den havde sin blomstringsperiode under kejser K'ang Hsi (1662-1722), e.s.b. blev imidlertid overmåde populært i Europa, hvilket holdt en kinesisk produktion i gang til op imod vor egen tid. Også i Europa har man rundt omkring forsøgt sig med at fremstille e.s.b. Metoden er, at man først brænder uglaseret porcelæn - biscuit - derpå dekoreres det med emaljefarver, som smelter allerede ved 800-900°C, og brændes. Man kan på den måde få langt flere farver og nuancer på porcelænet, end det ellers er muligt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 835 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her