Logo

Decanter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1700-tals engelsk karaffel til dekantering (omskænkning) af vin, med ægformet korpus og lang hals med glasprop. Fra omkring midten af 1700-tallet blev karaflen ofte udsmykket med slibninger og fremstillet til at passe til vinglassene. Halsen blev tit forsynet med ringe, både for at fange dråber og for at hjaelpe en usikker hånd til et sikrere greb om karaflen. Fra 1795 til 1820 optræder karaflen også i en lille og tyk form. Den tidlige skandinaviske udgave (Norge og Sverige) gik under navnet ziratflaske og var enten slebet eller prydet med et mønster af glastråde.

Eng. for karaffel. Opr. fremstillet af rhinsk-stentøj og senere i Delft fajance. I begyndelsen af 1600-tallet fremstilles vinkarafler af glas. Gennem tiden skifter D. form fra den oprindelige ægformede til den cylindriske og barilformede (s.d.) i midten af 1700-tallet, tillige udsmykkes D. ofte med graveringer etc. og med glasringe på halsen.
I Norge og Sverige i 1700-tallet kaldes D. for Ziratflaske (s.d.). Ofte slebet og fremstillet med tilhørende glas.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her