Logo

Føyle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
en bagladekanon, som kom frem i 1400-tallet - den kaldes også kammerstykke. F. har bagtil i løbet en udskæring som et trug, og ned i det passer et kammer indeholdende ladningen. For at kammeret skulle ligge fast og slutte så tæt som muligt, er der bagest i kanonløbet en konisk udfræsning, og kammeret har foran et dertil passende næb. Det viste sig dog ikke med datidens teknik muligt at gøre kammerkonstruktionen tilstrækkeligt tæt; en del af krudtgassen undveg under affyringen, og i midten af 1500-tallet blev konstruktionen opgivet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.164 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her