Vognporten ud mod gaden - Firlænget gård i overhvidtet bindingsværk med lerklinede tavl. Nogle tavl udfyldt med kridtsten fra Stevns. Dele af bygningerne fra 1600-tallet. Under gården fandtes rester af huse fra 1300 - og 1500-tallet.
En sjællandsk fæstegård
Gården var fæstegård under herregården Turebyholm. Den er indrettet som i slutningen af 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet. I dagligstuen står langbordet med faste bænke ved vinduesvæggen og en endebænk til husfaderen. Over endebænken hænger tobaksskabet, som indeholdt gårdens værdier: Husets religiøse bøger, tobak, brændevin, sølv og penge.
Gårdens mænd og drenge sad på langbænken i rækkefølge. Den ældste karl sad nærmest husfaderen, og den yngste dreng længst væk. På bordets anden side stod pigerne og husmoderen op og spiste - en sædvane på Sjælland, Fyn og i Østjylland.
Man spiste af fælles fade med kniv og ske. På bordet stod en stor kande til det daglige øl. Kanden gik på omgang, og man drak af tuden. Efter måltidet slikkede man sin ske godt af og hang den op over bordet, så den var klar til næste gang.
På Sjælland havde gårdene en stor central skorsten. Fra skorstenen fyrede man i dagligstuens bilæggerovn, bryggersets gruekedel og den store bageovn. Skorstenen var så stor, at husmoderen kunne stå inde i den.
De daglige måltider blev lavet på ildbænken i skorstenen. Det var ikke altid behageligt at stå i skorstenen. Trækken var ofte voldsom, og i regnvejr var det temmelig vådt. Man kunne også få dårlige øjne af røgen fra ildbænken.
Skabet for bordenden er til værdier og tobak.
Erhvervet af Frilandsmuseet 1938. Åbnet 1945.