Logo

Glas - Hvilken lim du skal bruge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En af dine glasting fx en glaslysestager knækket.
Du har måske forsøgt at lime den med kontaktlim, men med et dårligt resultat til følge.

Kontaktlim er nok ikke den helt rigtige løsning på lige præcis den limopgave, du taler om.
Kontaktlim er en glimrende løsning til mange formål, men den virker bedst, hvis der er 100 procent kontakt mellem de to limflader, og mangler der lidt »glassmulder" i bruddet, er det sævrt at få de to limflader til at »falde i hak" overalt. Det kan også skyldes, at du er kommet til at »dreje" bruddet, så de to glasflader ikke passer præcis til hinanden.
For at rette op på skaden skal du først have fjernet resterne af kontaktlim, dernæst skal bruddet renses - det skal affedtes, og så skal du lime med en to-komponent epoxylim, fx Araldit. Brug den hurtigthærdende type.
Sørg for, at limfladerne passer, og hold emnerne godt fast mod hinanden, mens limen tørrer.

1 Brug spidsen af en hobbykniv til forsigtigt at kradse så meget af den gamle kontaktlim væk som muligt. De sidste rester fjernes med acetone og en stiv pensel eller børste.

2 Bland to-komponent epoxylim af den hurtigthærdende type. Den limer i løbet af ti minutter og har opnået fuld styrke efter få timer. Bland lige dele af A- og B-komponent.

3 Smør limen på med en spids genstand - for eksempel en tilspidset træpind, tændstik eller et lille søm. Brug ikke for megen lim og beskyt hænderne med plastichandsker.

4 Lige som du ikke må røre de rensede flader, inden du limer, skal du også nu undlade berøring af de limede flader. Pak hele herligheden ind i tape og lad limen tørre.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (12 stemmer)
Siden er blevet set 8.076 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her