Logo

Jordfund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

De fleste ældre mønter, dvs. antikke, vikingetids, middelalder- og nyere tids mønter op til 1700-tallet, stammer for størstedelens vedkommende fra jordfund. De kan være dukket op som skattefund (Se møntfund) i form af enkeltfundne mønter (strøfund, løsfund) eller egentlige møntskatte. Mange mønter findes i dag med metaldetektorer.

 

Ældre mønter er i Danmark danefæ. Jordfundne stykker skal man altid være varsomme med, idet mange kan være korroderede eller have en belægning, der ikke går af ved let rensning. Bedst er det at lade en fagmand om rensning og konservering, især hvis der er tale om mønter sintret sammen til en klump. I moderne kataloger ser man undertiden betegnelsen: fundeksemplar som betegnelse for et stykke med korrosion eller belægning.

 

Bedst er det ved jordfund af flere mønter at rette henvendelse til det stedlige museum eller til Den kgl. Mønt- og Medaillesamling på Nationalmuseet i København, så man ikke kommer til at ødelægge fundomstændighederne. Ligesom det er vigtigt, at der ikke understikkes mønter (Se understukne mønter), hvorved fundets indre kontekst kan ødelægges.

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.777 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her