lurmærke, tegning af 4 sammenslyngede lurer; kvalitetsmærke
for dansk smør, foreslået 1899 af Anders Nielsen, Svejstrup Østergård.
Historie
Hvad kom først – god mad eller Lurpak®? Det er svært at
forestille sig det ene, uden det andet. Lurpak® har holdt sin position som det
lækreste kvalitetssmør i mere end hundrede år.
Ægte udmærkelse og god smag er hårdt tjente kvaliteter.
Disse to har dansk smør altid været berømt for. Dette er grunden til, at
ringere smør i 1888 blev forhindret i, at udgive sig for at være deres danske
modparter, ved at skabe bare ét mærke til alt dansk smør.
Det var “Lurmærket” – som blev indregistreret den 23.
oktober 1901 som varemærket for dansk kvalitetssmør. Du kan stadig se dette
mærke på Lurpak® den dag i dag. Det viser to sammenflettede lurer –
musikinstrumenter fra bronzealderen, der er kommet til at symbolisere Danmark.
Fra 1911 kunne udelukkende mejerier, der deltog i et strengt
system med regelmæssig blindsmagning, bruge Lurmærket. Disse
kvalitetskontroller foretages stadig den dag i dag. For at sikre at den Lurpak®
du lægger i dit køleskab, forbliver det førsteklasses smør, skal mejerier rent
faktisk indsende prøver, til et uddannet panel bestående af uafhængige
eksperter, hver uge. God mad fortjener intet mindre!