Logo

Vægge og skillevægge - Pudstyper

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Normalpuds skal, for at være smukt og velfungerende, stå helt ensartet og jævnt. Pudsen skal dække facaden fuldstændigt, og virke som skærm, så den bagvedliggende mur beskyttes.
Pudslaget opbygges af flere lag, med den fedeste og mest finkornede mørtel yderst, den magreste og mest grovkornede inderst. I dag benyttes pudsopbygninger på 13-15 mm's tykkelse med et udkast inderst på 3-5 mm med en kornstørrelse på 2-5 mm. Herpå udkastes grovpuds på 10-12 mm's tykkelse og med en kornstørrelse på 4-6 mm. Den afrettede og udglattede grovpuds benyttes ofte som overflade, specielt udendørs. Pudslaget kan afsluttes med en finpuds på ca. 2 mm og med største korn på 1-1,5 mm. Pudsmørtelen kan tilsættes farve, så pudslaget gennemfarves og vedligeholdelsen forenkles.
Pudslaget skal bæres af en stabil undermur, der kan være af sten, beton, træ m.v. Nogle overflader som letbeton har en pudsegnet overflade, i andre tilfælde må den skabes. Det gøres ved at sømme rørvæv, hønsetråd eller terracottavæv på væggen, inden pudsningen. Hjørner kan forstærkes med hjørnejern af galvaniseret jern eller af plast. Hjørnejernene sømmes fast i muren inden der pudses.
Teglmure kan også behandles med tyndere lag af puds, der helt eller delvis lader stenene stå synlige.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.440 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her