Logo

VVS - sådan bukker man tykke kobberrør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
De hårde kobberrør er hærdede og skal først afhærdes. Det sker ved at varme bukkestedet op med en blæselampe, indtil røret er rødglødende.
Men røret skal ikke bukkes, mens det er varmt. Vent, til det er kølet af, før du bukker det. Nu skal røret hærdes igen: Varm bukningen op og afkøl det lynhurtigt ved at dyppe det i koldt vand.
Opskriften lyder: Varm op, lad afkøle, buk, varm op og afkøl lynhurtigt i vand. Varm først bukkestedet op til rødglødende og lad det afkøle, så hærdningen fortager sig.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (10 stemmer)
Siden er blevet set 3.399 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
530707-06-2016 12:37:29 Finn Rasmussen
Man kan ikke hærde hårde kobberrør bagefter de er blevet udglødet/blødgjort ved opvarmning til rødglødende. Røret skal varmes op til ca. 200 grader celsius og bukkes mens det er varmt, og derefter lade det afkøle i luften.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her