Logo

Tagrender og nedløbsrør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tagrender skal forhindre fugtskader på vægge og fundamenter. Nedløbsrør har afløst tidligere tiders gatter, vandet ledes nu sikkert ned til jorden, hvor det forsvinder i regnbrønden eller til en rende tværs over fortovet og ud i rendestenen.
Tagrender og nedløb er normalt udført i zink eller det dyrere, men mere holdbare kobber. Plasttagrender har vundet indpas såvel ved nybyggeri som ved udskiftninger. De har større holdbarhed og kræver ikke faguddannelse ved montage. Zinkrenden er loddet sammen og kan derfor udføres individuelt uden binding af formstykkernes udseende og profil. I modsætning til plastmateriale, har zink og kobber et naturligt patineringsforløb, der svarer til tag og facaders, således at huset fremtræder som et hele. Den sterile plastrende vil aldrig opnå en tilsvarende materialesammenhæng. Denne ulempe kan i nogen grad afhjælpes med maling og ved valg af en rendetype med de mindst klodsede formstykker.
Tagrender, specielt plastrender, tåler ikke belastningen fra en stige, hverken når denne sættes mod renden eller hvis den sættes i renden. Ved tagarbejde må stigen placeres så den ligger parallelt med tagfladen og uden at berøre tagrenden.
Tagrenden skal være dimensioneret i forhold til det tagareal den afvander, så vandet kan nå at løbe ned igennem nedløbsrørene. I modsat fald vil vandet vælde ud over rendens kant. Renden skal' derfor være monteret med et jævnt fald mod nedløb ene og med forkanten lavere end bagkanten så vand og sne ledes ud over forkanten og ikke ind i tag og mur. Forkert monterede og dårligt vedligeholdte tagrender og nedløb kan medføre vandskader, specielt i kombination med skift mellem tø og frost. Selv små utætheder kan lede store mængder vand ind i tag og mur, hvor fugt skaderne først sent viser sig inde i huset og ofte helt andre steder end det kan forventes.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.896 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her